Szakértői kiadványok

Értékmeghatározó eszközök értékesítése

Cégünk a Lectura GmbH kizárólagos képviselete Magyarországon. 


Néhány szó a Lectura GmbH-ról

A Lectura Európa egyetlen elismert mobilgép értékmeghatározó rendszerével a piacon egyeduralkodó kontinensünkön. Az Eurotax cégcsoporthoz hasonlóan piaci megfigyeléseket és analízist végez, de nem a gépjárművek, hanem a mobilgépek (mezőgazdasági, építőipari, kommunális, etc.) területén.  

A módszer

A piaci megfigyelések és szigorú statisztikai szabályok alapján árjegyzéseket képez az egyes eszközökre, valamint meghatározza az évjárat / üzemóraszám / állapot függvényében a típus-specifikus árgörbéket, így a jövőbeni érték becslésére is lehetőséget biztosít. 

A statisztika készítéséhez szükséges tranzakciós értékek (azaz nem kínálati/hirdetési, hanem valós eladási árak) az európai piac számos szereplőjétől kerülnek begyűjtésre. A cég együttműködik minden jelentős márka európai képviseletének használtgép divíziójával, a nagyobb élő és online aukciós cégekkel, valamint több független kiskereskedővel is, az eladási értékek összegyűjtésében és elemzésében. 

A becsértékek pontossága

Mivel a statisztika általában nagyszámú minta alapján készül, az érték megfelelő pontossággal fedi a valós piaci folyamatok során kialakuló átlag európai eladási árat. Természetesen vannak olyan ritkán szabadforgalomba kerülő berendezések, amiknek kisszámú piaci jelenléte okán a statisztika esetleg pontatlanabb értéket ad, de ezekben az esetekben szakértői módszerekkel pontosítani lehet az értékeket. Árjegyzést jellemzően a megfelelő mintanagysággal rendelkező berendezésre adunk. 

Online értékelő rendszer

Online felületünkön partnereink néhány egyszerűen nyomon követhető információ alapján (gépkategória, gyártmány, típus, gyártási időpont, üzembe helyezés, üzemóra terhelés és állapotkategória) gyors értéket kaphat az eszközről, tehát nem csak az átlagterheléssel és állapottal számított árjegyzést tudhatja meg az adott berendezésről. Bővített (piaci ajánlati analízist tartalmazó) verzió esetén, betekintést nyerhetünk az aktuális piaci kínálatba, illetve összehasonlíthatjuk a vezető európai piacok árait (ez finanszírozók illetve gyártói forgalmazók, online aukciós házak számára leglényegesebb, ahol lehetőség van rá hogy a gépet átmozgassák azokba (illetve hirdessék azokban) az országokban ahol nagyobb az adott típus iránti fizetőképes kereslet).

KÉRJEN AJÁNLATOT A LECTURA TERMÉKEKRE!

 

Nyomtatott árjegyzés-katalógusok

Online értékelő rendszerünk mellett kínálunk nyomtatott árjegyzés-katalógusokat is, ügyfeleink ilyen igényeinek kielégítésére. Ha csak esetenként kell értékelést végeznie és nem számít a ráfordított idő, ez is megoldás lehet. Továbbá ügyfelünk így archiválhatja, könyvtárazhatja termékünket.  

Kétséges érték esetén

Ha van az értékelendő berendezések között olyan gép, amelyről kétségei vannak az állapota vagy egyéb körülmények miatt, mindig vegye igénybe szakértő segítségét az értékmeghatározásban. Egyes berendezéseknél a nem nyilvánvalóan működésképtelen részegységek javítási költsége is magasabb lehet a gép aktuális piaci értékénél, amely fedezetértékek megállapításánál az ön pénzügyi biztonságának rovására befolyásolja a folyamatokat. 


Forduljon hozzánk bizalommal szakértői állapotfelméréssel és vizsgálattal kapcsolatban is.